CORONA
Gepost opThu 9th December 2021 11.42AM in categorie Alledaags

We leven in een vreemde tijd. Als ik boodschappen doe, zie ik allemaal mensen met een mondkapje op. 
Ik draag zelf ook een mondkapje want dat is verplicht. Er waart namelijk een VIRUS rond!

Het corona virus! Het COVID19 monster kan je flink ziek maken en zelfs oudere mensen kunnen er aan dood gaan. Ik behoor zelf ook tot die risicogroep, vandaar het kapje.
Alle regeringen in Europa hebben maatregelen getroffen om te zorgen dat de ziekenhuizen en IC-afdelingen niet overbelast raken.
Eén van die maatregelen is, je te laten vaccineren. De kans dat je ernstig ziek wordt, wordt daarmee verkleint, maar wordt niet teniet gedaan. Bovendien kan je nog steeds anderen besmetten. Enfin, U kent al die verhalen wel en dagelijks horen we erover in het nieuws, in de media, om ziek van te worden!

Een andere maatregel is de invoering van een QR-code-pas. Dat voorkomt niet dat je ziek kan worden, maar de kans is kleiner. Daarom mogen die mensen die zo'n pas hebben een restaurant bezoeken, naar een voorstelling gaan (theater en bioscoop), een museum of expositie bezoeken of een biertje drinken in een kroeg of het vliegtuig pakken.

Ook wordt aangeraden thuis te werken (tijdens een lockdown).
Mensen die besmet zijn moeten in quarantaine.
Ik weet niet of ik besmet ben, maar ik ben al JAREN in quarantaine
Ik ben schilder en ik ben eenzaam. 
Ik ga (en ging) nooit naar een kroeg, bioscoop, theater of een ander feest. 
Ik ben dit jaar ook niet naar het jaarlijkse 'repas' geweest, wat de plaatselijke feestcommissie organiseerde. Zelfs organiseer ik niet meer exposities hiernaast in de 'mairie', omdat er weinig mensen kwamen. Kortom ik maak geen gebruik van een QR-pas en zelfs een gewone pas is mij geweigerd. Ik zie het nut van een QRpas er niet van in!
Elk jaar krijg ik een brief, waarin staat dat ik mij kan laten vaccineren tegen de griep. Ik heb dat nooit gedaan en zal het niet doen.
Dus het corona-vaccin heb ik ook niet genomen en gezien bovenstaande vind ik het niet nodig, maar er is nog een andere reden die ik zal uitleggen.
Ik ben niet tegen vaccineren, het is een persoonlijke keuze van mensen en misschien werkt dit vaccin wel, hoewel het wel in een expirimentele fase zit. 
Bovendien is niet bekend wat de lange termijn gevolgen kunnen zijn. 
Het virus zal niet meer verdwijnen en muteert als een gek! 
Farmaceut Pfizer is volop bezig om zijn vaccin aan te passen, zodat het ook bestand is tegen de omicronvariant, maar pas over een halfjaar is het aangepast.
Dat betekent dat er weer besmet kan worden (dit variant is zeer besmettelijk), dus we blijven aan de gang. Wanneer houdt het op?

Frankrijk wil het vaccineren ook niet verplichten, maar de QR-pas wel.
Ik heb 2 slechte ervaringen met vaccineren. De eerste is van vele jaren geleden en de 2e van 2007.

1) Toen ik mijn ouders in Zaire (Afrika) wilde bezoeken, moest ik gevaccineerd zijn. Ik ben naar mijn huisarts in Amsterdam gegaan. Nadat het vaccin door de zuster was toegediend, raakte ik (gelukkig zeer kort!) in coma! Nadat de zuster de dokter erbij had gehaald kwam ik weer bij. Het deed geen pijn en gelukkig leefde ik nog.

2) Toen ik mijn dochter Mariska in Colombia in 2007 wilde bezoeken, moest ik naast een paspoort een geldige gele kaart bezitten. Ik ging voor die prikken naar Tulle nadat de huisarts in Marcillac (ik bezocht hem voor de eerste keer!) een verwijsbriefje had gemaakt en een afspraak had gemaakt. Die prikken deden geen pijn, maar de uitwerking later wel!
Ik kreeg in Colombia (al bij aankomst) een verschrikkelijke pijn in mijn linker been. Ik kon haast niet lopen.

Mariska heeft bij een apotheek een pijnstiller gekocht 
en dat hielp wel op de rondtoer!
Terug in Frankrijk heb ik geen last meer gehad, maar moest wel een tweede prik halen. Dat heb ik niet gedaan!
Bij mijn apotheek in Marcillac heb ik gevraagd of ze de pijnstiller hadden die ik in Colombia had gekocht, mocht ik weer pijn krijgen! Ik liet de verpakking zien. Ze hadden het wel, maar kon alleen op dokters recept worden verkregen, zo sterk was dat spul!

Bij vaccinatie weet je nooit wat ze inspuiten en wat het met je lichaam doet, bovendien ben ik baas over mijn eigen lichaam (grondwettelijk recht!) dus PAS ik er voor!
Mijn terrein is afgesloten en corona en andere misdadigers komen er niet in!
Ik besmet geen anderen want ik ga niet uit en doe alleen boodschappen met een mondkapje op en nadat mijn handen met de gel aan de ingang zijn ingesmeerd. Ook houd ik afstand en pak altijd een karretje.

PS 
Mijn hond is wel gevaccineerd!
wikipedia: Quarantaine is het afzonderen van mensen en dieren voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld voordat ze een land binnengaan. Doel van de quarantaine is het verminderen van het risico dat deze mensen of dieren andere(n) besmetten.

Een voorbeeld waarbij dit standaard gebeurde bij binnenkomst in het land was dat het Verenigd Koninkrijk alle honden en andersoortige dieren voorheen voor zes maanden in quarantaine deed, vanwege het risico op hondsdolheid vanuit het Europese continent

Deze richtlijn werd in de 21e eeuw afgeschaft en een nieuw systeem van dierenpaspoorten werd ingevoerd, waarbij dieren het land binnengelaten mogen worden als men kan aantonen dat de dieren binnen een bepaalde periode afdoende zijn gevaccineerd.

Elk jaar krijgt Salsa zo'n spuitje, ik word er keurig per kaartje door de VET aan herinnerd!

Geen reacties